NoseWork-kurssit

Haistelu on koiralle lajityypillistä toimintaa, jota toteuttaessaan se purkaa energiaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Koira saa myös purkaa uteliaisuuttaan, tutkia ja etsiä. Samalla se tutustuu erilaisiin pintoihin, esineisiin ja materiaaleihin. Nämä kaikki nostavat koiran itsetuntoa ja parantavat sen ongelmanratkaisukykyä.

Hajutyöskentelyssä ohjaaja oppii lukemaan koiraansa paremmin sekä ymmärtämään koiran hajuaistia ja hajujen käyttäytymistä eri olosuhteissa.

Hajutyöskentely yhdessä koiran kanssa parantaa suhdetta koiraan ja koirakon yhteistyötä.

NoseWork on Yhdysvalloissa kehitetty laji alunperin rescue-koirien aktivoimiseksi. Lajissa pääsee kisaamaan Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja kohta Norjassa sekä Suomessakin. Sitä on kuitenkin helppoa harrastaa kotikoiran aktivoimiseksi ihan vain kotona,pihalla tai lenkkipolun varressa!

NoseWorkissa on kaikissa luokissa neljä osa-aluetta: laatikkoetsintä, sisäetsintä, ulkoetsintä ja ajoneuvoetsintä.

Oppitassun kursseilla käytetään operanttia koulutustekniikkaa-eli palkitseminen ajoitetaan palkkiomerkin avulla.

Perusryhmät toimivat siten, että kaikki koirakot ovat samassa tilassa, mutta näköesteitä käytetään. Lisäksi kurssilla tehdään harjoituksia 1 koirakko kerrallaan, jolloin muut pääsevät seuraamaan toisten harjoituksia omalta paikaltaan, koirat näköesteiden takana. Perustaitoja ei varsinaisesti tarvita, mutta ryhmäkursseilla on hyötyä perushallinnasta ja muille koirakoille tulee antaa työrauha. 

Ryhmään otetaan 4 koirakkoa.

Ilmoittautuminen tästä linkistä

30.5.2018 alkaen NoseWork-alkeiskurssi: Keskiviikkoisin klo  19.00  . 

7 kertaa, hinta 119 euroa (sis. alv 24%). Kouluttajana Liisa Pennanen Lämpimässä sisätilassa Hyvinkäällä.

Ensimmäinen harjoituskerta on luento ilman koiria. Luennolle voi myös tulla ilman kurssille osallistumista 5 euron kertamaksulla, jos haluat vaikkapa tietää lajista enemmän ennen varsinaiselle kurssille tuloa :).

RYHMÄ 2: Jatkokurssi 30.5.2018 alkaen keskiviikkoisin klo 20.00.

Sisältää 6 harjoituskertaa, hinta 102 euroa (sis. alv 24 %)

Jatkokurssi lajia jo aikaisemmin harrastaneille, jos olet esim. käynyt alkeiskurssin jo  aiemmin ja alkeet ovat jo hallussa.

 Ajoneuvoetsintä

 Laatikkoetsintä ulkona

 Ulkoetsintä