Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIREENHALLINTA – MATALAVIREISESTÄ TAI YLIVIREISESTÄ OPTIMAALISEEN MIELENTILAAN 

Seminaari koiran vireenhallinnasta 9.2.2019 klo 10-16

Ilmoittautuminen ja maksaminen verkkokaupan kautta tästä

Hinta: Koirakkopaikat 65 e, kuuntelijapaikat 35 e.

Sisältö: Noin 2h luento ja 6 x 30 min. koirakkopaikat (koirakkopaikat voivat olla joko matalavireisyyteen ja passiivisuuteen taipuvaisille koirille tai ylivireisille)

  

Kiihtyykö koirasi sekunnissa lajitreeneissä tai arjessa, ja kiljuu autossa kun tulette treenipaikalle tai lähdette lenkille? Vai onko käsissäsi koira, joka kuluttaa kaiken treenaamiseen suunnitteleman aikasi tutkimalla maassa haisevia huumaavia tuoksuja sen sijaan että se keskittyisi yhteiseen tekemiseen?

Tässä vireenhallinnan seminaarissa käydään läpi, miten ylivireisestä tai matalavireisyyteen taipuvaisesta koirasta voidaan kouluttaa tasapainoisessa mielentilassa työskentelevä ja keskittynyt harrastuskoira.

Seminaaripäivä perustuu moderneihin opetusmenetelmiin, ja erityisesti Leslie McDevittin Control Unleashed -tekniikoihin, joita seminaarin kouluttaja Mirja Leinikka on opiskellut Leslien mentorointiohjelmassa vuonna 2017.

Seminaarin osallistujien on hyvä hallita perusteet positiivisen vahvistamisen tekniikoilla tapahtuvasta koulutuksesta (naksutinkoulutus).

SOSIAALINEN PALKKA - MYSTIIKASTA KÄYTÄNTÖÖN

Seminaari sosiaalisen palkan kouluttamisesta harrastuskoirille  17.3.2019 klo 10-16

Ilmoittautuminen ja maksaminen verkkokaupan kautta tästä:

(Koirakkopaikalle ilmoittautuessasi kerro halustasi osallistua ennakkotehtävään, sekä hieman harrastustaustastasi.)

Hinta: Koirakkopaikat 65 e, kuuntelijapaikat 35 e.

Sisältö: Noin 2h luento ja 6 x 30 min koirakkopaikat

Ennakkotehtävät jaetaan 2 viikkoa aiemmin koirakkopaikkalaisille. 1 tehtävä/ koirakkopaikka.

Monissa harrastuslajeissa koiran tulisi pystyä toimimaan motivoituneesti kilpailutilanteessa ilman ruoka- tai lelupalkkioita. Ainoastaan sosiaalinen palkitseminen, eli koiran kehuminen on sallittua. Jos koira ei motivoidu sosiaalisesta palkitsemisesta lainkaan, ollaan usein pattitilanteessa. Koiralle on kuitenkin täysin mahdollista kouluttaa erilaisia sille mitättömiä asioita ruuan veroisiksi palkkioiksi. On mahdollista kouluttaa koira pitämään kehua ja namia samanarvoisina asioina, ja palkita näin koira onnistuneesti ainoastaan sosiaalisella palkalla. 

Sosiaalisen palkkion kouluttaminen ei tapahdu siten, että koiraa ryhdytään ainoastaan kehumaan joistakin sen tekemisistä, ja hiljalleen kehumista lisätään, ja muiden palkkioiden määrää vähennetään.  Jotta koira oppisi pitämään sosiaalista palkkiota esimerkiksi ruuan veroisena, se täytyy sille systemaattisesti kouluttaa tarkoitusta varten laaditun prosessin läpi. 

Tämä seminaaripäivä perustuu Karen Pryor akatemian johtajan Ken Ramirezin Smart Reinforcement -tekniikkaan. Seminaarin kouluttaja on Koirakoulu Verkossa yrityksen perustaja Mirja Leinikka, joka on opiskellut tekniikkaa Ramirezin ohjauksessa vuoden kestoisessa koulutuksessa. 

Seminaarin osallistujien on hyvä hallita perusteet positiivisen vahvistamisen tekniikoilla tapahtuvasta koulutuksesta (naksutinkoulutus). 

Koirakkopaikoille otetaan kuusi koirakkoa, joista osa saa ennen seminaaria ennakkotehtävän, jota koirakon tulisi sitoutua harjoittelemaan säännöllisesti ennen koulutusta. Ilmoittautuessasi kerro halustasi osallistua ennakkotehtävään, sekä hieman harrastustaustastasi. Koirakot demonstroivat  sosiaalisen palkan opettamisen eri vaiheita seminaarissa. Kuunteluoppilaat puolestaan osallistuvat aktiivisesti havainnointiin erilaisten tehtävien muodossa.

MIRJA LEINIKAN ESITTELYTEKSTI

Mirja Leinikka on eläinten käyttäytymistä laajalti niin Suomessa kuin ulkomaillakin opiskellut koiraharrastaja ja kouluttaja, sekä Koirakoulu Verkossa yrityksen perustaja. Hän on pohjakoulutukseltaan FM, filosofian maisteri, ja on työskennellyt pitkään yritysmaailmassa mm. ihmisten valmentamiseen liittyvissä tehtävissä.  Mirja harrastaa koiriensa kanssa eri lajeja ja kilpailee niissä säännöllisesti. Hän pyrkii opetuksessaan hyödyntämään viimeisimpiä tekniikoita ja tietoa, jota eläinten kouluttamisen alalta on saatavissa. Mirjan koulutuksissa opetetaan ensisijaisesti ihmisiä positiivisella otteella ja panostetaan ohjaajien oppimiseen. Lisätiedot osoitteesta: koirakouluverkossa.fi