Antje Casper antje_mv9217.jpg

Eläimet ovat olleet lähellä sydäntäni jo aivan pikkutytöstä lähtien, vaikka lapsuudenkodissani en omia eläimiä saanutkaan äidin allergian vuoksi. Ensimmäisen oman koirani sain vuonna 1993. Wilma oli sekarotuinen noutaja, joka opetti minulle paljon koirista ja niiden käyttäytymisestä. Vuonna 2001  tarttui lomamatkalta Kreikasta mukaan toinen sekarotuinen Telma, joka toimi pitkään apuopettajana kanssani esim. ohituskoulutuksissa. Vuonna 2006 syntynyt leonberginkoira Unto siirtyi sateenkaarisillalle marraskuussa 2016 ja vuonna 2008 syntynyt sileäkarvainen noutaja Veeti toukokuussa 2017. Vuonna  2009 syntynyt leonberginkoira Väinö menehtyi syksyllä 2019. Nykyiset koirani ovat 2011 syntynyt monirotuinen Bella-koira, 5/2017 syntyneet rottweilerit Sulo ja Tyyne sekä 5/2021 syntynyt Annikki-rottweiler. Bella on rescue-koira Virosta ja rescue-koirille usein tyypilliseen tapaan sillä on joitakin pelkoja, joiden kanssa saan tehdä töitä jatkuvasti. Sulo, Tyyne ja Bella toimivat tällä hetkellä taitavina apuopettajina mm. ohituskoulutuksissa ja Tyyne kilpailee rally-tokossa avoimessa luokassa  ja TOKO:ssa alokasluokassa tällä hetkellä.  Bella ja Sulo harrastavat Nose Work:a ja Sulo myöskin kanttareillien etsintää. Annikki harrastaa myös samoja lajeja.

Toistakymmentä vuotta elin yhteistä arkea ja harrastin koirieni kanssa erilaisia lajeja mm. agilitya ja tokoa, kunnes halusin oppia kouluttamisesta ja eläinten oppimispsykologiasta enemmän ja aloin opiskella kouluttamista Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Valmistuin käyttäytymistieteellisestä Kouluttajakoulutuksesta syksyllä 2008 ja ongelmakoirakoulutuksen syventävistä opinnoista keväällä 2009.  Syksyllä 2011 suoritin Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon Amiedussa ja rally-tokokoulutusohjaaja kurssin. Olen Eläinkouluttajakillan ja Suomen Eläintenkouluttajat Ry:n jäsen.

Sain runsaasti arvokasta työkokemusta kouluttaessani  Koirakoulu Visiossa pentu- ja käytöskoululaisia sekä ohituskoululaisia 2,5 vuoden ajan syksystä 2008 alkaen, kunnes tuli aika perustaa oma toiminimi vuoden 2011 alussa.  Koulutan itseäni koko ajan lisää osallistumalla alan edelläkävijöiden luennoille ja koulutuksiin, kuten esim. David Appleby, Tommy Wiren, Kathy Sdao, Sophia Yin ja Tuire Kaimio. Olen myös suorittanut koulutustekniikan peruskurssi 1:sen syksyllä 2009  (ns. kanakurssi). Lista olisi loputtoman pitkä, joten kaikkia käymiäni lueontaja ja koulutuksia en tähän listaa ;). Lisäksi kasvatan rottweilereita ja kesällä 2020 syntyivät ensimmäiset omat kasvattini :).  Kouluttajana ei kuitenkaan ole koskaan täydellinen ja valmis, aina riittää lisää oppimista eläimistä ja ihmisistä! 

Kouluttettavien ja muidenkin eläinten hyvinvointi on minulle tärkeä asia. Siksi en myöskään koulutuksessa halua käyttää mitään eläimille kipua, stressiä tai pelkoa aiheuttavia asioita tai menetelmiä. Se ei myöskään olisi eettisesti ja oppimispsykologian kannalta perusteltua.