Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Kiva Koirakansalainen-kurssi

Koirakansalaisen peruskäytöskurssi, näillä taidoilla pärjää jo mainiosti tavallisessa arjessa. Halutessaan voi myös suorittaa Kiva Koirakansalainen testin myöhemmin keväällä, jos vaikka haluaa diplomin seinälle ;). Pakollista se ei ole. Sopii kaikenikäisille koirille, pennuille esim. pentukurssin jälkeen tai varttuneemmille koirille myös. Sekin positiviinen puoli tässä kurssissa on, että se on pidempi (7 kertaa), joten harrastuspuoli koiran kanssa on vähäksi aikaa kunnossa ja hintakin on edullisempi.

Saadakseen diplomin, koiran ja omistajan täytyy suorittaa hyväksytysti kaikki testin 10 kohtaa, mutta diplomia ei toki ole pakko suorittaa. Seuraava Kiva Koirakansalainen-testi järjestetään keväällä 2019(testin hinta ei kuulu kurssin hintaan).

 1. Vieraan ihmisen hyväksyminen

  Koira antaa vieraan ihmisen häiriöttä lähestyä ja jutella hetken ohjaajan kanssa. Koiran on oltava hallinnassa koko suorituksen ajan niin ettei omistajan tarvitse kiskoa hihnasta tai käyttää muita voimakeinoja.                   

 • Koira istuu kauniisti silitettävänä

  Ohjaajansa kanssa ulkoileva koira sallii ystävällisen vieraan ihmisen koskettaa itseään.

 • Tutkiminen ja hoitaminen

  Koira antaa vieraan ihmisen – kuten omistajan tuttavan, eläinlääkärin tai trimmaajan – hoitaa ja tutkia itseään. Testiin kannattaa ottaa mukaan oma harja.

 • Vetämättä kävely

  Tällä osuudella todistetaan, että koira on omistajansa hallinnassa. Koira kulkee taluttimessa omistajansa oikealla tai vasemmalla puolella. Seuraamisen ei tarvitse olla tarkkaa. Koiran on myötäiltävä omistajaansa valppaasti myös pysähdyttäessä.

 • Ihmisjoukon läpi kulkeminen

  Koira käyttäytyy kohteliaasti jalkakäytävällä liikkuessaan ja on hallinnassa julkisilla paikoilla. Koira saa osoittaa kiinnostusta liikkuvia tai seisovia ihmisiä kohtaan, mutta sen pitää jatkaa matkaa ohjaajansa kanssa osoittamatta ylenpalttista innostusta, arkuutta tai vastahakoisuutta.

 • Istuminen, maahanmeno ja paikalla pysyminen

  Koira tottelee ohjaajan merkkiä istua ja mennä maahan sekä pysyy käskystä paikallaan. Koiran täytyy odottaa paikallaan kun ohjaaja kävelee 6 metrin matkan pitkä liina kädessään ja palaa takaisin. Koira on koko testin ajan kytkettynä joko pitkään liinaan tai omaan taluttimeensa.

 • Luoksetulo

  Koira tulee ohjaajan luokse 3 metrin päästä kutsuttaessa.

 • Koirien kohtaaminen

  Koira käyttäytyy hyvin toisten koirien läsnäollessa. Mukana testissä on ystävällinen apukoira, jota kohti omistaja kävelee koiransa kanssa. Omistajat vaihtavat pari sanaa ja jatkavat matkaansa, jona aikana koira voi osoittaa vähäistä kiinnostusta apukoiraa kohtaan mutta ei saa pyrkiä sen luo tai hyppiä sen päälle.

 • Koiran reaktio häiriöön

  Koira käyttäytyy rauhallisesti kohdatessaan tavallisia häiriöitä. Testiin valitaan kaksi erilaista näkö- tai kuuloärsykettä, esim. ohiajava polkupyörä ja kolahtava esine. Koira saa reagoida häiriöön, mutta ei mennä paniikkiin tai hyökätä.

 • Omistajan odottaminen

  Koiran jättäminen yksin esim. kaupan ulkopuolelle ei ole suositeltavaa. Joskus koiran kuitenkin joutuu jättämään hetkeksi esimerkiksi eläinhoitajan tai trimmaajan luokse. Koira pitäisi pystyä jättämään toisen ihmisen pidettäväksi muutamiksi minuuteiksi. Kokeessa aika on 3 minuuttia.

                                                                                                                                                                                                                                                                                   

                                                                                                                 

Hinta alk.125.00 €

Vaihtoehdot

Tuote Hinta Varastosaldo
15.4.2019 alkaen maanantaisin klo 18.30. 7 kertaa125.00 €2 kpl