Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Nose Work-kurssit

Haistelu on koiralle lajityypillistä toimintaa, jota toteuttaessaan se purkaa energiaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Koira saa myös purkaa uteliaisuuttaan, tutkia ja etsiä. Samalla se tutustuu erilaisiin pintoihin, esineisiin ja materiaaleihin. Nämä kaikki nostavat koiran itsetuntoa ja parantavat sen ongelmanratkaisukykyä.

Hajutyöskentelyssä ohjaaja oppii lukemaan koiraansa paremmin sekä ymmärtämään koiran hajuaistia ja hajujen käyttäytymistä eri olosuhteissa.

Hajutyöskentely yhdessä koiran kanssa parantaa suhdetta koiraan ja koirakon yhteistyötä.

NoseWork on Yhdysvalloissa kehitetty laji alunperin rescue-koirien aktivoimiseksi. Lajissa pääsee kisaamaan Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja kohta Norjassa sekä Suomessakin. Sitä on kuitenkin helppoa harrastaa kotikoiran aktivoimiseksi ihan vain kotona,pihalla tai lenkkipolun varressa!

NoseWorkissa on kaikissa luokissa neljä osa-aluetta: laatikkoetsintä, sisäetsintä, ulkoetsintä ja ajoneuvoetsintä.

Oppitassun kursseilla käytetään operanttia koulutustekniikkaa-eli palkitseminen ajoitetaan palkkiomerkin avulla.

Perusryhmät toimivat siten, että kaikki koirakot ovat samassa tilassa, mutta näköesteitä käytetään. Lisäksi kurssilla tehdään harjoituksia 1 koirakko kerrallaan, jolloin muut pääsevät seuraamaan toisten harjoituksia omalta paikaltaan, koirat näköesteiden takana. Perustaitoja ei varsinaisesti tarvita, mutta ryhmäkursseilla on hyötyä perushallinnasta ja muille koirakoille tulee antaa työrauha. 

30.6. kertatreenin teemana ulkoetsinnät. Ulkoetsinnöissä tehdään osallistujien tason mukaisia ulkoetsintäalueita. Ulkoetsinnöissä voi olla myös laatikko-tai ajoneuvoetsintää. Harjoitukset toteutetaan yksi koirakko kerrallaan. Koirat odottavat vuoroaan autoissa tai ohjaajan kanssa ulkona. Tapaamispaikkana koirakoulu tai erikseen tekstiviestitse ilmoitettu paikka läheltä koirakoulua.

Ilmoittatumiset perjantaina klo 16.00 mennessä

Ryhmiin otetaan 4 koirakkoa. Alkeiskurssin ensimmäinen kerta on luentokerta ilman koiria. Luennolla myydään kohdehajua eucalyptusta 8 euron hintaan (maksu käteisellä).

Vaihtoehdot

Tuote Hinta Varastosaldo
30.6.2019 klo 11.00 Nose work-kertatreeni. Liisa Pennanen.18.00 €4 kpl